Cine suntem

home

Tine de o anumita luciditate ca atunci cand pui seara capul pe perna, sa simti, sa stii, ca n-ai pierdut adevarul zilei de azi. Realizezi ca am iesit cu totii la numaratoare si azi, constientizezi ce dar genereaza succesiunea inspiratie / expiratie.

Asociatia Oameni Buni este un astfel de grup, oameni care identifica darurile si se raporteaza la ele ca atare. Cand ai o astfel de viziune asupra lumii, ajungi, fara ocol, sa vrei s-o reversi si asupra altora.

Acesta este resortul care a pus in miscare, in august 2017, activitatea de sprijin a persoanelor cu diagnostic oncologic, o continuare fireasca a activitatii de ani intregi in folosul persoanelor cu dizabilitati.

Treci pe lângă ei. Poate ii observi, poate nu. Sau poate ți se pare vizibil doar fotoliul rulant, bastonul, dispozitivul ciudat sau persoana insotitoare. Poate nici nu iti dai seama ca persoana care iti zambeste de pe trotuarul celalalt tocmai a terminat sedinta de chimioterapie. Cand intalnim o persoana cu dizabilitati sau o persoana cu probleme oncologice vedem însă marginalizare, ostracizare, refuzarea unui minim grad de existența. Și ce genereaza asta? Genereaza un dublu, un simetric întors în acea persoana, o limitare mentală. Pierderea încrederii în sine, în propriile capacități, autolimitarea și autoizolarea, lipsa automotivării compun spectrul majoritatii persoanelor cu dizabilități și a celor care au fost diagnosticate cu o boală gravă. Iar o astfel de perceptie a sinelui blochează atât vindecarea cât și integrarea în familie și comunitate.

Simetrie – nu am folosit-o întâmplător. Fiindcă o perceptie diferita asupra acestor persoane isca o raportare schimbată la propria persoana. Asta suntem: martori. Oglinzi pentru ceilalți.

Sintetic, așadar: Asociatia Oameni Buni oferă gratuit servicii de suport și recuperare persoanelor cu dizabilități, bolnavilor oncologici și familiilor acestora.

Dacă ești în una dintre aceste situații și vrei sa primești ajutor contactează-ne și noi îți vom oferi mai multe explicații.