Grupul de Sprijin „Loc Bun”

Grup de sprijin oferit gratuit persoanelor cu diagnostic oncologic.  PRIN CANCER, NIMENI NU TREBUIE SĂ TREACĂ SINGUR!

În urma primirii diagnosticului oncologic ne apar în minte o mie de întrebări, legate de ce tratament ar trebui să urmez, de familie, de viața noastră de acum înainte. Trebuie să luăm multe decizii importante, uneori sub presiunea timpului, alteori și cu intervenția familiei sau prietenilor care își doresc toți să ne ajute. Este normal să avem momente de confuzie profundă, de deznădăjduire, uneori chiar de disperare. În aceste momente este o resursă incredibilă să ai în jur persoane care sunt în diferite etape ale procesului și sunt deschise să împărtășească perspectiva lor: unii abia au aflat diagnosticul, alții fac diferite tratamente, pentru alții tratamentul este deja încheiat și revin la activitățile dinainte de boală.
Din această nevoie s-a născut grupul suport „LOC BUN!”.

Prin acest proiect suntem sprijin, inspirație și model de urmat în lupta împotriva cancerului prin experiențele trăite de participantele la întâlnirile din cadrul grupului.

Întâlnirile se desfășoară săptămânal, dimineața, timp de aprox. 2 ore sub formă de module de minim 6 întâlniri, participanții fiind persoane cu diagnostic oncologic și aparținători. Grupul trebuie să fie format din max. 10 persoane și pentru atingerea obiectivelor propuse, persoanele participante trebuie să rămână aceleași până la finalizarea sedinţelor sub îndrumarea celor două coordonatoare specializate în lucrul cu grupul: Adela Baghiu și Lilla Bakó. Acestea folosesc mai multe metode pentru a creşte coeziunea grupului și sentimentul de siguranță: sociometrie, jocuri de improvizaţie şi psihodramă. Așa se crează o călătorie în grup și se aduce bucurie tuturor participanţilor. 

Testimonial 

”În grupul Loc Bun ne-am asumat cu toții boala, atunci am înțeles că puterea este în noi. Atunci am înțeles că nu am nici o vină pentru boala mea, atunci am înțeles că viața poate fi frumoasă cu sau fără diagnostic oncologic. Pentru mine, grupul de sprijin ”LOC BUN” a făcut diferența între viață și moarte, între frumos și urât, între alb și negru! Am înțeles că suntem diferiți și că fiecare avem propriul mod de a lupta cu boala și de a arăta boala. Am înțeles cât e de important să nu fii singur în cancer și de-atunci a început lupta mea, de a schimba perspectiva bolii. 

Prin grupul de suport – Loc Bun, am creat un spațiu unde participanții se imprietenesc din nou cu ei înșiși,  unde învață să se iubească, să se accepte fără să fie judecați.

Dacă dorești să faci parte din grupul suport Loc Bun, completează formularul de mai jos. Te vom contacta pentru mai multe informații.

Pentru ca, câți mai mulți bolnavi de cancer să beneficieze gratuit de aceste grupuri suport, avem nevoie de donația ta aici

DONEAZĂ

PRIN CANCER, NIMENI NU TREBUIE SĂ TREACĂ SINGUR!