(On) Cool Art editia – 2019

Ediție realizată cu sprijinul

În 2019 am început să visăm cu ochii deschiși și sustinuți de Omv Petrom demaram prima ediție  (On)Cool Art – Body painting pe cicatrici oncologice, proiectul cel mai apropiat sufletului nostru.

Plini de emoție, entuziaști și curioși de felul cum va arăta „produsul final”, am pictat opt femei frumoase și puternice:

– Ancuța – cancer la sân – masectomie fără reconstrucție;

– Corina – hepatita C – multiple operații și cicatrici;

– Alina – cancer la colon – extirpat tot colonul și rectul;

– Loredana – cancer la sân – masectomie fără reconstrucție;

– Dani – cancer de col – histerectomie totală;

– Mariana – cancer la sân – operație de sector;

– Nely – cancer ovarian;

– Anca – masectomie cu reconstrucție și metastaze osoase – a venit din Harghita special să fie pictaăa în acest proiect împreună cu fiica ei, s-a bucurat de zilele petrecute împreună. Ne-a arătat ce înseamnă frumusețea interioară și ne-a lăsat cu amintiri frumoase. Din păcate în ianuarie 2020 pierde lupta cu cancerul. Rămâne vie în amintirile noastre.

– Simona – cancer la colon cu metastaze la ficat – a fost o ședință de pictură și shooting foto făcută la țară, la casa de vacanță a Simonei, acolo unde-și găsea liniștea și puterea să lupte. Din păcate după un an, a pierdut aceasta luptă. Rămâne vie în amintirile noastre.

Testimonialele modelelor pot fi urmărite aici:

Filmulețul cu munca din spatele tablourilor:

Tablourile au fost expuse la Casino Cluj-Napoca în luna octombrie. La vernisaj sala a fost arhiplină, lumea fiind curioasă să afle mai multe despre acest concept. Alături de noi a fost minunatul Bob Radulescu, care a încălzit atmosfera, iar din partea televiziunii, au fost prezenți cei de la TVR Cluj, care au transmis știrea pe postul local.

Filmulețul de prezentare a evenimentului poate fi văzut aici:

Echipa de producție a fost formată din doua tinere minunate care au crezut din prima în acest proiect și au acceptat provocarea noastră. Au făcut o treabă incredibil de bună, o muncă imensă, cu o satisfacție pe măsură: Irina Simion – pictor și Ana Huluban – fotograf, cameraman, editor.