Relaxare prin culoare

Proiectul s-a născut din dorința de a crește comunitatea celor care trec prin cancer și de a le arăta că nu sunt singuri în această luptă, de a arăta că, prin artă și culoare parcursul bolii poate fi trecut mai ușor. Căci ce poate fi mai vindecător decât arta și poveștile împărtășite cu ceilalți?  Aceste întâlniri sunt suport emoţional pentru persoanele beneficiare, au rolul de reduce stresul, ajută la deblocarea creativităţii şi favorizează dezvoltarea personală. 

Vrem să adunăm oamenii buni împreună, să-și ofere suport unii altora căci “Arta este cel mai scurt drum, de la un om la altul” după cum spunea Octavian Paler.

Oferim un spațiu sigur unde să își petreacă timpul între tratamente și după terminarea acestora. Un cadru liniștit unde fiecare este liber să-și coloreze pânza de desen și să-și împărtășească cu ceilalți gândurile, temerile, bucuriile sau pur și simplu să se bucure în liniște de pictat. Nu sunt necesare experienţa anterioară sau abilităţi în domeniul artistic, avem prietene bune care ne îndrumă și ne sfătuiesc astfel încât tabloul nostru să capete culorile dorite. Pictăm fluturi în culori incredibile, îngeri diafani, culorile toamnei, câte și mai câte. Pictăm obiectele modelate tot la atelierul nostru, Șezătoare creativă sau cufărașe drăguțe din lemn și scoatem în final niște lucruri superbe, care nu ne vine să credem că au ieșit din mâna noastră. Toate pot lua forma unor cadouri către cineva drag. Cu timpul beneficiarii noștri ajung adevărați pictori, iar noi suntem mândri să vă mărturisim că multe dintre tablourile acestora au fost vândute sub formă de donație în cadrul unor festivaluri la care am participat. 

Indiferent dacă ai trecut deja prin cancer sau dacă ești la început de drum, dacă ești aparținător al unei persoane cu diagnostic oncologic sau persoană cu dizabilități,  aici la atelierele noastre te așteptăm cu brațele deschise. 

Atelierele sunt organizate săptămânal, în general în fiecare zi de joi de la ora 17, ACASĂ la Asociația Oameni Buni  str. Decebal nr. 22-24 etaj 1 Cluj-Napoca.

Înscrierile se fac telefonic la 0748197888 sau mesaj la postările premergătoare atelierelor pe pagina de facebook ale Asociației Oameni Buni.