„Șezătoarea creativă” – atelier de arterapie oferit în mod gratuit persoanelor cu diagnostic oncologic și cu dizabilități și aparținătorilor acestora. 

Proiectul s-a născut din dorința de a crește comunitatea celor care trec prin cancer și de a le arăta că nu sunt singuri în această luptă. Oferim un spațiu sigur unde să își petreacă timpul între tratamente și după terminarea acestuia.

Sub „pretextul” întâlnirilor de creație… facem de fapt mici grupuri de suport pentru cei care se confruntă cu un diagnostic oncologic. Avem materiale, avem idei faine, e nevoie doar de mâinile care să lucreze în timp ce sufletele se deschid. Întâmpinăm prieteni vechi și noi cu brațele și inimile deschise, cu zâmbete și bună dispoziție și ne bucurăm de fiecare dată când primim oaspeți, care ne devin prieteni. 

Aici râdem, povestim vrute și nevrute, iar timpul parcă zboară. Până la finalul atelierului avem impresia că ne cunoaștem de o viață. Între timp coasem gherghefe, trăistuțe, modelăm diverse obiecte din pastă tip lut, împâslim, facem mărțisoare, bijuterii, lucrușoare drăguțe care pot fi un cadou special pentru cei dragi. Găsiți la noi tot felul de modele drăguţe din care puteţi să alegeţi ce vă place mai mult. În timp unii beneficiari devin coordonatori de proiect. Fiecare vine cu o idee pe care o punem în aplicare în timpul atelierelor. Nu e nevoie de pricepere și dexteritate căci avem prieteni care ne ajută și ne îndrumă să fim creativi. E nevoie doar de dorința de a-ți depăși condiția de bolnav.

E greu de crezut, dar un diagnostic oncologic, adună oamenii buni laolaltă!

Atelierele sunt organizate săptămânal, în general în fiecare zi de marți de la ora 17, ACASĂ la Asociația Oameni Buni  str. Decebal nr. 22-24 etaj 1 Cluj-Napoca. Înscrierile se fac telefonic la 40 748 197 888 sau mesaj la postările premergătoare atelierelor pe pagina de facebook ale Asociației Oameni Buni.