Tabăra Spirit Liber

În perioada 20-22 mai 2022, Asociația Oameni Buni a organizat tabăra SPIRIT LIBER pentru 30 de pacienți cu diagnostic oncologic, în Muntele Băișorii, județul Cluj la Villa Transylvania & Spa.

Această tabără a fost organizată pentru a da curaj celor care se confruntă cu un diagnostic oncologic, pentru a le arăta că se poate trece prin cancer, iar la final, se poate să-ți redescoperi zâmbetul. Am dorit să adunăm la un loc persoane din întreaga țară care au câștigat lupta cu boala, dar și persoane care acum se confruntă cu diagnosticul oncologic. Este foarte important ca bolnavii să înțeleagă că au de învățat unii de la alții și că împreună pot găsi soluții.

Beneficiarii taberei au fost 30 de persoane cu diagnostic oncologic (cu vârste cuprinse între 20 de ani și 65 de ani), atât din Cluj-Napoca cât și din alte orașe din țară (București, Târnăveni, Sighișoara, Sovata, Satu Mare, etc).

Programul taberei a fost special gândit pentru participanți, atât din punct de vedere al activităților desfășurate, cât și din punct de vedere al alimentației. Pentru persoanele cu diverse restricții alimentare s-a asigurat un meniu adaptat nevoilor lor. Au fost prezente două consiliere de dezvoltare personală – Adela Baghiu și Lilla Bako care au pregătit pe parcursul celor 3 zile, activități  și jocuri care au avut menirea de a ajuta participanții să se cunoască, să se simtă în siguranță cu provocările bolii, să primească și să ofere sprijin, să găsească resurse în ei și în cei din jurul lor, să se reinventeze și să își urmeze pasiunile. A fost creat un spațiu în care persoanele diagnosticate cu cancer, au avut posibilitatea să-și împărtășească experiența lor de viață, într-un cadru de încredere și siguranță.

Una dintre beneficiare, Oana Stroe – venită din București, a împărtășit experiența luptei proprii cu cancerul, modul în care a reușit să se redescopere pe sine și să își descopere pasiunea pentru scris. A prezentat și cartea „Flăcări gemene”, pe care a lansat-o anul trecut la vernisajului expoziției On Cool Art 2021 – organizat de Asociația Oameni Buni.

În prima seară a fost prezentată activitatea Asociației Oameni Buni, principalele proiecte în derulare și s-au vizionat scurt metrajele realizate în cadrul proiectului On Cool Art în toate cele 3 ediții. 

S-au organizat și activități recreative : karaoke, discotecă, plimbări în natură, baie în jacuzzi, ciubăr, spa, saună, discuții libere la un ceai/suc/răcoritoare și evident jocuri de cabană.

S-a organizat un atelier de pictură, fiecare participant pictând o cutiuță de lemn în care au fost ulterior colecționate mesajele adunate de la fiecare participant din tabără și un mic cadou, pe care, participanții le-au luat acasă ca și amintire din tabără. La finalul taberei, fiecare participant a primit o diplomă de participare.

Tricourile pe care participanții le-au primit cadou în tabăra Spirit Liber poartă mesajul nostru de suflet:

Trăiește clipa!

Marea noastră bucurie este că aceste tricouri au fost văzute în toată lumea, am primit multe poze în care tricourile erau purtate cu mândrie în vacanțele petrecute în lumea largă de către participanți.

Toate cheltuielile (transport, masă, cazare, activități, consumație bar) au fost suportate de către Asociația Oameni Buni.

Testimoniale beneficiari participanți la tabără:

📌„Cum știm toți, că nimic nu e întâmplător, nimic nu e corect sau greșit, că nu există „de ce eu?!”, sprijinul celor din jur ne ajută să trecem cu zâmbet și lacrimi de bucurie prin orice și multe multe alte gânduri împărtășite IMPREUNĂ ne arată că da, nu sunt cuvinte suficiente pentru a exprima ce am trăit în aceste zile minunate și cum ne-am încărcat pentru perioada de timp până la următoarea Evadare, când eu sincer mai am de experimentat încrederea în cei din jur, lăsându-mă in brațele lor și să mai transmit tot ce simt pentru fiecare. Am întâlnit minunate suflete, zâmbete, îmbrățișări care au rămas în cufărul meu colorat de amintiri. Mulțumim” 

📌 „E greu de cuprins în cuvinte ceea ce a fost în tabăra de la Băișoara, așa cum este greu să definești tot ce înseamnă „spirit liber” și „oameni buni”. E dincolo de cotidian , e o stare de spirit care reușește să te cuprindă, să te învăluie și să îți spună să nu te oprești, să nu cedezi, să crezi în puterea ta. Împreună, Încredere, Acceptare, Iubire sunt stările pe care le-am experimentat eu și vă mulțumesc din toată inima tuturor!!!”

📌Am plecat spre tabără cu inima strânsă și cu îngrijorare: “Ce fac eu trei zile cu femei necunoscute?” Și am găsit 30 de femei minunate, puternice, luptătoare, învingătoare.Prin atelierele la care am participat, ghidate cu sufletul de Adela și Lilla, am ajuns să ne cunoaștem, să ne descoperim dar ce e mai important, să ne simțim ascultate și înțelese. Am învățat să avem curajul să fim vulnerabile într-un spațiu de siguranță deplină.🎗Am constatat că de fapt am trecut toate prin aceleași experiențe, de aceea am ajuns să ne simțim ca o familie. Mulțumesc pentru această experiență și pentru noua mea familie. Vă îmbrățișez și vă iubesc.

Puterea lui ÎMPREUNĂ există!

Vrem să organizăm cel puțin anual această tabără, așa că dacă doriți să îi oferiți unui bolnav cu diagnostic oncologic posibilitatea să participe în Tabăra “Spirit Liber”, donați aici. Vă mulțumim !

DONEAZĂ