PROIECT 2023, ÎN DESFĂȘURARE

Abordarea cancerelor cu transmitere
genetică pe înțelesul tuturor

Educare și conștientizare prin informație medicală corectă,
screening și prevenție

Proiectul ABC OncoGenetica este finanțat prin „BRAVoluntar” ediția 2023 – program dezvoltat de Fundația OMV Petrom și Asociaţia pentru Relaţii Comunitare (ARC).

Salutare!

Vrem să împărtășim cu tine povestea Proiectului ABC OncoGenetica, o călătorie plină de informații, conștientizare și educație în lumea sănătății. Ne dorim să aducem lumină în zona cancerelor cu transmitere genetică.

Țelul nostru este să oferim tuturor informații medicale corecte și ușor de înțeles despre aceste cancere, ajutând la o mai bună înțelegere a acestor condiții și la prevenirea lor prin diagnosticare precoce.

Ce înseamnă asta? Simplu: vrem să fim alături de tine, de familie ta și de cei dragi, atunci când cancerul cu transmitere genetică își face simțită prezența. Ne adresăm atât ție, publicului larg, cât și celor deja afectați de aceste cancere și familiilor acestora.

Cum facem asta? Vom fi ghidul tău ABC în universul cancerelor cu transmitere genetică. Vom explora împreună tratamentul, screening-ul și prevenția, punând în fața ta informații clare și relevante.

Și nu suntem singuri în acest demers! Partenerul nostru de încredere, Societatea Română de Sindrom Lynch, aduce în echipă experiență și cunoștințe medicale de înaltă calitate.

Ajută-ne să continuăm acest proiect și astfel să îți oferim
informații actuale despre cancerele cu transmitere genetică!

ABC OncoGenetica este un proiect în continuă desfășurare, având ca obiectiv informarea publicului interesat cu informații
actuale și complete
despre cancerele cu transmitere genetică, atât prin materialele informative create la debutul proiectului, cât
și prin răspunsurile oferite la întrebările primite prin mijloacele de contact puse la dispoziție.
Pentru a putea putea face acest lucru, avem nevoie de ajutorul vostru.

Donează

PROIECTUL NOSTRU ARE TREI OBIECTIVE SPECIFICE

  • Vom crea materiale video inovatoare, cu medici specializați, care să abordeze subiectul cancerelor cu transmitere genetică într-un limbaj prietenos și ușor de înțeles. Vom explora diverse aspecte, de la tratament până la prevenție.

  • Vom dezvolta un ghid scris, în stilul unui prieten care îți vine în ajutor. Acest ghid va fi distribuit în clinici, spitale și cabinete medicale in mod gratuit, pentru a-ți oferi informații prețioase despre cum să lupți împotriva acestor cancere.

  • Ne vom asigura că informațiile noastre ajung la tine oriunde te-ai afla, diseminând gratuit materiale video și ghidul electronic pe platforma online. Vom contribui astfel la construirea unei surse permanente de informare.

Așadar, te invităm să fii parte din această călătorie de conștientizare și sănătate. Vom face împreună o schimbare pozitivă și vom oferi luminița necesară în lumea cancerelor cu transmitere genetică.

Cu prietenie și dorință de bine,
Echipa Asociația Oameni Buni

  • Video-uri

Despre cancerele genetice din perspectiva oncologului.

În lupta împotriva cancerului cu transmitere genetică, oncologii sunt adevărați piloni de susținere. Pentru o perspectivă profundă asupra acestui subiect crucial și pentru a afla informații esențiale despre tratamentul și diagnosticul cancerului, vă invităm să urmăriți interviul cu distinsul oncolog, dl. Mircea Dragoș Median – Medic Primar Oncologie Medicală. Aflați mai multe din materialul înregistrat în cadrul proiectului ABC OncoGenetica.

Despre cancerele genetice … cu un genetician

Știai că în cazul pacienților cu diagnostic oncologic cam 10% dintre formele de cancer sunt apărute pe un fond de predispoziție genetică? Astăzi, dr. Florina Nedelea, Medic Primar în Genetică Medicală, ne vorbește în cadrul proiectului ABC OncoGenetica despre cancerele genetice și care este momentul în care ar trebui să luăm în considerare o testare genetică.

Despre cancerele din sfera ginecologică

În cadrul proiectului ABC OncoGenetica, Conf. Univ. Dr. Bohâlțea Roxana Elena, medic primar Obstetrică-Ginecologie, aduce în discuție importanța oncogeneticii și a programelor de screening în depistarea precoce a cancerelor ginecologice.
Te invităm să urmărești interviul complet!

Despre cancerele genetice cu anatomo-patolog dr. Adrian Dumitru

Tehnica imuno-histochimică de obicei orientează către natura sau histogeneza tumorală în cazurile în care acest lucru nu se poate realiza prin tehnici histopatologice clasice la pacienții care suferă de cancere cu transmitere genetică.
În cadrul proiectului ABC OncoGenetica, dr. Adrian Dumitru, medic primar Anatomo-patolog ne vorbește în acest interviu despre tehnica histochimică și ce implicații are.

Despre cancerele genetice cu anatomo-patolog dr. Oana Voinea

Dr. Oana Cristina Voinea, medic primar Anatomie Patologică, Asistent Universitar la catedra de Morfopatologie din cadrul UMF Carol Davila, București ne vorbește în cadrul proiectului ABC OncoGenetica despre examenul histopatologic și importanța acestuia pentru pacienții care trec printr-un diagnostic oncologic care poate avea un substrat genetic.
Informațiile medicale utilizate în acest proiect sunt furnizate de către partenerul nostru Societatea Romana de Sindrom Lynch, www.srsl.ro, al cărui președinte este chiar dr. Oana Cristina Voinea.

Despre cancerele genetice cu endocrinolog dr. Alexandra Mirica

Am invitat-o pe dr. Alexandra Mirică, medic specialist endocrinolog și asistent Universitar în cadrul Catedrei de Fiziologie al Universității de Medicină Carol Davila din București, să ne vorbească despre endocrinologie și cancerele genetice.
Ascultă interviul integral și descoperă la ce semne să fii atent și când este nevoie să te adresezi unui specialist endocrinolog.

  • Ghid

ABC-ul informațiilor despre abordarea cancerelor cu transmitere genetică, atât în privința tratamentului cât și în privința screening-ului și a prevenției prin diagnosticare precoce.

Donează astăzi pentru a susține proiectele AOB
în lupta împotriva cancerului!

Donează
  • Contactează-ne

Ai nelămuriri sau întrebări suplimentare? Trimite-ne un mesaj și îți vom răspunde în cel mai scurt timp.

Mesajul a fost trimit cu succes.
Mesajul nu a fost trimis. Va rugam sa ne contactati telefonic.