PROIECT 2023, ÎN DESFĂȘURARE

Abordarea cancerelor cu transmitere
genetică pe înțelesul tuturor

Educare și conștientizare prin informație medicală corectă,
screening și prevenție

Proiectul ABC OncoGenetica este finanțat prin „BRAVoluntar” ediția 2023 – program dezvoltat de Fundația OMV Petrom și Asociaţia pentru Relaţii Comunitare (ARC).

Salutare!

Vrem să împărtășim cu tine povestea Proiectului ABC OncoGenetica, o călătorie plină de informații, conștientizare și educație în lumea sănătății. Ne dorim să aducem lumină în zona cancerelor cu transmitere genetică.

Țelul nostru este să oferim tuturor informații medicale corecte și ușor de înțeles despre aceste cancere, ajutând la o mai bună înțelegere a acestor condiții și la prevenirea lor prin diagnosticare precoce.

Ce înseamnă asta? Simplu: vrem să fim alături de tine, de familie ta și de cei dragi, atunci când cancerul cu transmitere genetică își face simțită prezența. Ne adresăm atât ție, publicului larg, cât și celor deja afectați de aceste cancere și familiilor acestora.

Cum facem asta? Vom fi ghidul tău ABC în universul cancerelor cu transmitere genetică. Vom explora împreună tratamentul, screening-ul și prevenția, punând în fața ta informații clare și relevante.

Și nu suntem singuri în acest demers! Partenerul nostru de încredere, Societatea Română de Sindrom Lynch, aduce în echipă experiență și cunoștințe medicale de înaltă calitate.

Ajută-ne să continuăm acest proiect și astfel să îți oferim
informații actuale despre cancerele cu transmitere genetică!

ABC OncoGenetica este un proiect în continuă desfășurare, având ca obiectiv informarea publicului interesat cu informații
actuale și complete
despre cancerele cu transmitere genetică, atât prin materialele informative create la debutul proiectului, cât
și prin răspunsurile oferite la întrebările primite prin mijloacele de contact puse la dispoziție.
Pentru a putea putea face acest lucru, avem nevoie de ajutorul vostru.

Donează

PROIECTUL NOSTRU ARE TREI OBIECTIVE SPECIFICE

  • Vom crea materiale video inovatoare, cu medici specializați, care să abordeze subiectul cancerelor cu transmitere genetică într-un limbaj prietenos și ușor de înțeles. Vom explora diverse aspecte, de la tratament până la prevenție.

  • Vom dezvolta un ghid scris, în stilul unui prieten care îți vine în ajutor. Acest ghid va fi distribuit în clinici, spitale și cabinete medicale in mod gratuit, pentru a-ți oferi informații prețioase despre cum să lupți împotriva acestor cancere.

  • Ne vom asigura că informațiile noastre ajung la tine oriunde te-ai afla, diseminând gratuit materiale video și ghidul electronic pe platforma online. Vom contribui astfel la construirea unei surse permanente de informare.

Așadar, te invităm să fii parte din această călătorie de conștientizare și sănătate. Vom face împreună o schimbare pozitivă și vom oferi luminița necesară în lumea cancerelor cu transmitere genetică.

Cu prietenie și dorință de bine,
Echipa Asociația Oameni Buni

  • Ghid

Proin porttitor arcu eget nibh bibendum, vel egestas ante sagittis. Pellentesque habitant morbi tristique senectus et netus et malesuada fames ac turpis egestas. Vivamus vulputate, sem et mollis sodales, ligula mauris venenatis nisl, in malesuada felis lacus eu neque. In ut tincidunt eros. Praesent ante leo, fermentum a magna ut, rutrum semper enim. Fusce porttitor ultrices augue eget sollicitudin. Cras euismod rhoncus porta. Vestibulum a ipsum rutrum, pretium justo sit amet, mattis turpis.

  • Descarcă

Donează astăzi pentru a susține proiectele AOB
în lupta împotriva cancerului!

Donează
  • Video-uri

Despre cancerele genetice din perspectiva oncologului.

În lupta împotriva cancerului cu transmitere genetică, oncologii sunt adevărați piloni de susținere. Pentru o perspectivă profundă asupra acestui subiect crucial și pentru a afla informații esențiale despre tratamentul și diagnosticul cancerului, vă invităm să urmăriți interviul cu distinsul oncolog, dl. Mircea Dragoș Median – Medic Primar Oncologie Medicală. Aflați mai multe din materialul înregistrat în cadrul proiectului ABC OncoGenetica.

Despre cancerele genetice … cu un genetician

Știai că în cazul pacienților cu diagnostic oncologic cam 10% dintre formele de cancer sunt apărute pe un fond de predispoziție genetică? Astăzi, dr. Florina Nedelea, Medic Primar în Genetică Primară, ne vorbește în cadrul proiectului ABC OncoGenetica despre cancerele genetice și care este momentul în care ar trebui să luăm în considerare o testare genetică.

Despre cancerele din sfera ginecologică

În cadrul proiectului ABC OncoGenetica, Conf. Univ. Dr. Bohâlțea Roxana Elena, medic primar Obstetrică-Ginecologie, aduce în discuție importanța oncogeneticii și a programelor de screening în depistarea precoce a cancerelor ginecologice.
Te invităm să urmărești interviul complet!

  • Contactează-ne

Ai nelămuriri sau întrebări suplimentare? Trimite-ne un mesaj și îți vom răspunde în cel mai scurt timp.

Mesajul a fost trimit cu succes.
Mesajul nu a fost trimis. Va rugam sa ne contactati telefonic.