Proiect derulat de-a lungul timpului cu sprijinul:

(On)Cool Art -body painting pe cicatrici oncologice (proiect inceput în 2019 și derulat anual)

(On)Cool Art este o poveste. E povestea speranțelor, acoperite de culoare și lumină. E despre oameni, nu despre cicatrici. Și despre alegeri. O poveste frumoasă, a bucuriei renăscută din tristețe și din durere. A unui drum. O poveste fără de sfârșit, a celor ce luptă pentru supraviețuire și-a lucrurilor bune și frumoase care li se întâmplă, de-a lungul acestui drum lung și anevoios.

Prin (On)Cool Art – body painting pe cicatrici oncologice, schimbăm perspectiva asupra diagnosticului oncologic și a bolnavului de cancer. Îi redăm încrederea în forțele proprii și-i arătăm că există viață și după un diagnostic oncologic.

Anual pictăm minim 8 persoane pe cicatricile dobândite în urma tratamentului. Facem întâlniri cu artiștii, modelele și psihologi, persoane care reușesc să creeze un cadru sigur unde modelul poate povesti întreaga viață, astfel încât la final, artiștii/pictorii să poată materializa și transpune în desen întreaga poveste. Căutăm o locație care să ne ofere posibilitatea acțiunii de pictură și shooting foto. O întreagă zi pictori, fotografi, cameramani și reprezentanți ai Asociației Oameni Buni, lucrează pentru a reda încrederea modelului, pentru a se simți special și iubit.

 Realizăm interviuri cu modelul înainte și după ce este pictat și fotografiat. Plecăm de-acolo cu toții încărcați cu multă energie pozitivă. Urmează editarea testimonialelor și a întregii zile. Și asta se repetă pentru fiecare model în parte.

Prin august începem să lucrăm pe miile de poze făcute, sa găsim poza care este cea mai sugestivă pentru  model. Acea poză va deveni tablou de mari dimensiuni. Fiecare tablou va avea un mesaj scris de model- mesajul lui către privitorul tabloului. În paralel lucrăm la un filmuleț de prezentare a proiectului – munca care stă în spatele tabloului, pregătim albumele cu modelele, pliante și afișe și ne pregătim pentru expoziția din octombrie care are loc în fiecare an la Casino – Centrul de Cultură Urbană Cluj-Napoca.

Avem în total pictate de-a lungul timpului 26 modele, respectiv 26 de tablouri, pe care le luăm cu noi în țară și le expunem acolo unde suntem chemați, vorbind cu comunitatea într-un mod frumos și dătător de speranța despre cancer. Ne dorim ca cei care vor vizita expoziția de tablouri (On)Cool Art să înțeleagă mesajul nostru: Există viață și după diagnosticul oncologic!  și să-l ducă mai departe.

Trăiește clipa!